Date
יום רביעי 15 July 2020 - 16.00
מיקום
אירוע מקוון ב- Microsoft Teams

כחלק מתוכנית #AtHome של המועצה הבריטית, אנו יוזמים סדרה של שיחות בנושא השכלה גבוהה אשר יסייעו לכם לתקשר עם עמיתים מרחבי העולם ולשתף את החוויה והניסיון שלכם.

מכיוון שזה יהיה המפגש האחרון בסדרה, השבוע נתמקד בנושא האם "חקר המדע" היה חשוב אי פעם כמו שהוא היום?. הצטרפו אלינו לשיחה עם האסטרונאוטית הבריטית הראשונה - הלן שרמן, ודובר תחום המדע בבריטניה עטור הפרסים - ג'ים אל-חלילי.

מאז תחילת המגיפה, שיתוף הפעולה הבינלאומי בתחומי המחקר והחדשנות התעצם מאוד. הקהילה המדעית העולמית התאגדה ופיתחה בדיקות וטיפולים כנגד נגיף ה COVID-19 תוך מספר חודשים. אנו רואים הרבה יותר מדענים בכל אמצעי מדיה ממה שאי פעם ראינו בעבר.

האם תפקיד המדע התחזק, והאם הוא ימשיך לאחר תום המגיפה?

על הדוברים

  • הלן שרמן CMG OBE היא חלוצה, מודל לחיקוי ודוברת מעוררת השראה. היא הפכה לאסטרונאוטית הבריטית הראשונה בשנת 1991, כאשר הוטסה בחללית "Soyuz" כדי לבצע ניסויים בתחנת החלל MIR. לאחר משימותיה בחלל שלה, הלן הפכה לדוברת בתחום המדע ולנואמת עבור תאגידים. היא זכתה בפרסים עבור תכניות רדיו וטלוויזיה שהשתתפה בהם, ועל הרצאותיה בתחומי המדע וההנדסה, עבודת צוות וחוסן אישי.
  • ג'ים אל-חלילי OBE FRS הוא פיזיקאי, סופר ושדרן ואחד הדוברים בתחומי המדע הידועים ביותר בבריטניה. הוא כתב שנים עשר ספרים על מדע להמונים, שתורגמו ליותר מעשרים ושש שפות, וכן את הרומן הראשון שלו.הוא מגיש קבוע של סרטים תיעודיים בטלוויזיה וכן מגיש בתוכנית ארוכת השנים ברדיו 4: The Life Scientific. ספרו האחרון "העולם על פי הפיזיקה" ראה אור השנה בהוצאת אוניברסיטת פרינסטון.
  • מנחה האירוע סאמר קשיה - הינו מנהל מדינת אזרבייג'אן של המועצה הבריטית, והנספח התרבותי בשגרירות בריטניה בבאקו. סאמר הוא גם מנהל תכניות ההשכלה הגבוהה באזור Wider Europe, ומוביל את פעילויות המועצה הבריטית לתמיכה במדינות באזור, כדי ליצור שינוי בתחום ההשכלה הגבוהה על ידי הבאת מומחיות וניסיון מבריטניה.

הצטרפו לאירוע לשם קבלת מידע נוסף. הפעילות אינה כרוכה בתשלום